JaDi La PenGikutKu...

Saturday, May 5, 2012

Alhamdulillah...

Salam...

Alhamdulillah.. dapat juga aku buka kembali blog jiwa ini....

maaf buat kenkawan, lama tak kunjung blog kenkawan... aku teramat la kebzian nya.... lepas satu2 tugasan yang perlu aku selesaikan... hubby pun dah bising, "lama ayang tak update blog?"... hehehe...

audit, pelbagai audit... lepas satu2 audit, pelbagai report yang aku kena selesaikan.. lepas audit, quality award plak... memang terlalu bz... buka semua nya tak pernah di buat, kata paper less... semua dalam sistem, dalam softcopy, tetiba semua nak di print.. fuh... pastu asyik kena panggil je.. dah tu, aku kerani kan... heheh.. tapi syukur.. bile aku sibuk, byk tugas.. maknanya aku ada kerja yang halal untuk di buat.. sebagai rezeki untuk keluarga aku.. Alhamdulillah... tambah pulak, pc aku asyik problem je... technician pun dah pening.. hehehe....

abis audit, kena gi course.. ni  pun, baru satu course, cam mana nak cukupkan target kementerian, sekurang2nya 7 hari setahun.. ni dah masuk bulan 5.. huhuhuhu... belum lagi di kira point untuk kenaikan gaji.. huhu.. cakap pasal kenaikan gaji, Alhamdulillah.. setelah ssm di tambahbaikkan, dapat 13%, ada lah kelebihan untuk aku bantu terus mak ngan mama...  dan kenaikan tahunan lak.. tahun ni adalah tahun terakhir kenaikan gaji aku.. dah gaji mati pun... huhuhuhu....

tak pe lah, at least aku masih ada pendapatan bulanan.... Alhamdulillah... bile sedar gaji dah mati.. apa yang aku nak buat ye.... aku pun keje asyik membelek surat khabar.. sebab aku tak pandai nak search dalam internet sangat.... selak pune selak.. aku terjumpa satu mukasurat untuk pekerja cam aku yang nak sambung belajar... diploma eksekutif kat UM... teringin lak.. ada kenkawan kata apasal tak terus buat degree.. aku rasa tak mampu lagi....biarlah aku mula ngan diploma...sebab aku bukan bijak sangat pun.... hehehe.. dah tu SPM pun sikit lagi nak hapus hidung... hehehehe.... apa pun Alhamdulillah....

so, doakan aku dapat sambung belajar untuk menambah baikkan taraf hidup keluarga aku.... bukan nak kaya, cuma nak senangkan mak dan mama yang dah lama sangat hidup susah....


a.k.a ~~ mencari ilmu biar berkat membawa ke akhirat....


~~ANIM~~ wish u were here...

1 comment:

  1. insyallah mudah mudahan dilapangkan smeua urusan..

    ReplyDelete