JaDi La PenGikutKu...

Thursday, February 23, 2012

Ujian demi ujian....

Salam...

pagi2 lagi aku dah menitiskan airmata bila membaca blog Mazidul Akmal dah dekat seminggu gak aku tak sempat buka blog dia... sebab terlalu sibuk, dan aku percaya berita ni dah pun tersebar dalam fb... tapi, aku tak sempat berlama2 dalam fb... so, aku tak sempat baca cerita2 terbaru...


sayu pilu, terkenang anak2.. Alhamdulillah, anak2 aku sihat.. syukur... siapa yang menjangka dan tak siapa inginkan semua ini....

kite ni, baru sikit ujian Allah beri dah mengeluh tak habis2... isnin lepas aku teman mak untuk buat ujian darah, so, aku menyelit sama untuk buat ujian darah sekali... memang dah berhari kepala aku sakit, sakit bahagian tengkuk hingga ke bahu, aku pikir, mungkin migrain sahaja... tapi, bila cek tekanan darah... 150/90... tu diaa.... memang doktor kata aku ada potensi untuk dapat high blood pressure.... aku kena ulang cek tekanan darah untuk selama 3 hari...

bile keluar keputusan darah yang lain, bacaan gula pun naik, kolestrol apa lagi, memang mencanak.... so, after 6 months aku kena pegi cek lagi... tak apa... memula mak cukup risau bile dengar keputusan darah aku cam tu... aku pun memula cam menggelabah lak... tapi, aku bermuhasabah, ada orang lebih teruk dari aku.. aku masih bole berusaha berubat cara kampung.. so, aku relaks kan otak, teruskan kehidupan cam biasa... huhuhuh...

nah!! pagi ni tetiba aku dah dapat berita, betapa Allah itu maha berkuasa... aku cuma di beri ujian yang sikit, darah tinggi, kencing manis... tapi anak kecil ini, Faris, lebih besar ujiannya... dia kecil terlalu kecil... ujian ini cukup besar untuk dia.. dan ujian ini untuk ibu bapa nya...

Ya Allah... permudahkanlah anak kecil ini... permudahkanlah ibu bapa anak ini... berilah yang terbaik buat mereka ini.... hanya Kau yang Maha Mengetahui segala2nya... Kau yang berhak menentukan kehidupan mereka... Ampuni lah dosa2 kami, ampunilah dosa2 mereka... berikanlah keampunan MU dan pulihkanlah anak comel ini... Amin Ya Rabbal Alamin...



a.k.a ~~ If you want to talk to Allah perform SOLAH, If you want Allah to talk to you, read Quran.


~~ANIM~~wish u were here...

4 comments:

  1. sabar mhadapi ujian dri Allah :)

    ReplyDelete
  2. adik kecil ini dah pun kembali menghadap pencipta... moga ibu bapanya redha pemergiannya... pasti syurga tempatnya...

    ReplyDelete
  3. nangis baca kat blog mazidul smlm.semoga arwah adik faris ditempatkan dalam kalangan org soleh.amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la ngan akak... baca sambil manangis.. insya Allah. syurga tempatnya...

      Delete